Verfrissende bietensoep

Verfrissende bietensoep

500 gram gekookte bietjes
150 gram komkommer (met schil)
500 ml groentebouillon, afgekoeld
  (gewoon van een blokje)
2,5 eetlepels rode wijnazijn
125 gram Tofutti Sour Supreme*
peper en zout
2 eetlepels vers gehakte dille
2 eetlepels vers gehakte bieslookInmiddels kent bijna iedereen de Italiaanse zomerse Gazpacho wel, die heerlijke koude tomatensoep. Maar wist je dat je ook van bietjes een verfrissende gekoelde zomersoep kunt maken? Fantastisch voor iedereen die geen tomaat verdraagt. En voor iedereen die dat wel doet ook trouwens... Je kunt hem als maaltijd eten, met een knapperig stuk brood. Of je schenkt hem in kleine franse wijnglaasjes, als een soort amuse. In ieder geval aan te bevelen op een warme dag! 

* De zure roomvervanger van Tofitti is erg lekker, maar niet overal te koop. Ik bestel hem op veggiedeli.nl en veganmission.nl. Bij Ekoplaza is tegenwoordig een andere zure room-variant op sojabasis verkrijgbaar: Soyananda Vegan Zure Room. Deze is echter veel wateriger en zeker ook minder romig van smaak. Gebruik je deze, voeg dan extra 2 flinke eetlepels Tofutti Creamy Smooth (wel goedverkrijgbaar in natuurvoedingswinkels) toe voor de smeuïgheid, en het probleem is helemaal opgelost!

Schil de bietjes. Snijd bietjes en (ongeschilde) komkommer in grove stukken en pureer ze in de blender. Voeg azijn, dille, bieslook, zure room en al draaiende de bouillon toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Is de soep te dik, werk dan om de gewenste dikte te bereiken een deel door een zeef om wat bietenpulp te verwijderen. De meeste smaak en mooie kleur zitten echter juist hierin, dus ik laat hem liever gewoon 'dik'. Laat in de koelkast goed koud worden. 
Serveer in borden of glaasjes en garneer met nog een extra lepeltje zure room.

Foto: Janeczka Milton

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Tofu-Feta
Milkshake

Gerelateerde post