Koken met Yvonne

Indiase aardappelen

Indiase aardappelen

500 - 600 gram vastkokers
2 theelepels komijnzaad
2,5 eetlepel (zonnebloem)olie
halve theelepel gedroogde chilivlokken
halve theelepel grof zeezout
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel citroensap
evt wat verse koriander




Deze aardappelen zijn erg lekker als bijgerecht. Ik eet ze graag bij vegetarische curry, maar ook bij vlees passen ze prima. Gebruik wel vastkokende aardappelen, anders verandert het al snel in een (overigens ook lekkere!) prut. De hier gebruikte specerij komijn is oorspronkelijk afkomstig uit Iran, Syrië, India en Turkije. Door de zaadjes droog te roosteren komt het kenmerkende aroma goed vrij. De Romeinen gebruikten komijn in plaats van peper, weet wikipedia te vertellen. Daarnaast gebruikten zij gemalen komijn als broodbeleg en in liefdesdrankjes, omdat ze ervan overtuigd waren dat het gebruik ervan zorgde voor een trouwe partner. Of het hielp valt te bestwisten, maar kwaad zal het vast niet kunnen...

 

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca 20 minuten gaar.
Verhit een (anti-aanbak) koekenpan, zonder olie, en rooster de komijnzaadjes tot ze geuren. Doe de olie erbij. Bak de chilivlokken en het zout even mee en gooi de gekookte aardappelen erop. Laat deze rustig aan alle kanten mooi bakken. Strooi als de aardappels er goed uitzien de kurkuma erover, met het citroensap en schud nog eens goed door elkaar. Garneer eventueel met wat blaadjes verse koriander voor het opdienen.

Waardeer dit blogbericht:
3
Gevulde spiraalbroodjes
Doperwtensoep

Gerelateerde post