Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

3 tomaten
1 aubergine
1 courgette
half doosje champignons
1 ui
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
2 eetlepels goede olijfolie
evt. 2 eetlepels balsamicoazijn
zout en peper
evt. verse basilicum

Dit gerecht is lekker, makkelijk te bereiden en geschikt voor alle seizoenen! Bovenstaande ingrediënten zijn maar een leidraad, in feite kun je ook 1 of 2 soorten groenten nemen, maar een 'gemengde' salade is natuurlijk wel erg lekker. Ook kun je variëren met andere groenten, als venkel, rode ui, gele of groene paprika en maiskolven (in schijven van ca 2 cm dik). Soms doe ik er ook sperziebonen door, maar die kook ik dan apart om ze er later doorheen te scheppen. Er zijn eigenlijk maar een paar regels. De stukken groente mogen niet te klein zijn. En zorg dat ze op de ovenplaat niet op elkaar liggen tijdens het roosteren, anders worden ze gestoofd en papperig! Dus, maak je een grotere hoeveelheid, doe dat dan in meerdere keren. 

Soms laat ik ook azijn en/of knoflook weg. Of doe ik er wat takjes tijm door. Of maak ik achteraf een dressing met wat azijn en olie. Maar altijd is het lekker! 

Verwarm de oven voor op 240 graden, gewoon 'hete lucht'. Beleg een bakplaat met bakpapier. Was en droog alle groenten, pel de ui. Snijd de tomaten elk in zessen. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in vieren en daarna in stukken van zo'n 2 cm. Hak de gepelde ui in vieren en haal de lagen van elkaar. De champignons mogen heel blijven. Ontdoe de paprika van de zaadjes en snijd in stukken van zo'n 3 cm. Verdeel alle groentestukken over de bakplaat. Knijp de knoflook erboven uit en verdeel grofweg. Sprenkel er de olie (en eventueel azijn) over en bestrooi met zout en peper. Plaats nu bovenin de hete oven en laat 35 minuten roosteren. Doe af en toe de ovendeur even open, om overtollig vocht (stoom) te laten ontsnappen. De randjes mogen licht geblakerd zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer. Garneer eventueel met wat basilicumlaadjes.

Waardeer dit blogbericht:
0
Chocolade-kersencakejes
Kipnuggets

Gerelateerde post