Koken met Yvonne

Salty dog (or a sweet or bitter one if you like...)

Salty dog (or a sweet or bitter one if you like...)

Voor 2 glazen:
1 rode grapefruit
ca 50 ml wodka
theelepel zout
(halve theelepel gerookte paprika)
minstens 4 ijsklontjes
Alcoholvrije variant 1:
ca 100 ml tonic (ipv wodka)
Alcoholvrije variant 2:
ca 100 ml Pickwick green ice tea
  (ipv wodka); suiker (ipv zout) 

In februari schreef ik hoe je een heerlijk (winters) digestief kunt maken van wodka en peer. Nu het weer warmer wordt - en voor wie geen zin heeft om een week te wachten tot er geproost kan worden - is de Salty Dog een andere fijne wodkadrank. Een aperatief weliswaar, maar met vitaminen :-).  En door de verhouding, waarmee ik wat gegoocheld heb tot ik hem perfect vond, is het drankje niet zo zwaar: 1 deel sterkedrank op 2 delen vruchtensap, met als resultaat een fruitig mix om lekker van te nippen. Alsvast ter inleiding voor het gerecht van volgende keer, want daar past het heerlijk bij. Voor de kleintjes en voor wie geen alcohol drinkt zijn er ook feestelijke variaties. Laat de zon nu maar komen!

Salty dog: Pers 1 grapefruit uit. Wrijf met de binnenkant van een stukje lege schil over de rand van elk glas. Schep wat zout op een schoteltje. Meng daar voor een extra kick eventueel wat gerookt paprikapoeder door en dip de vochtige glasrand daar steeds verder draaiend in. Meet het grapefruitsap af in een kleine maatbeker en voeg de helft van het volume aan wodka toe. Doe met zeker vier ijsblokjes in een shaker en schud flink. Verdeel over de twee glazen. 
Alcoholvrij 1: Met een ''bittertje' in de afdronk. Pers 1 grapefruit uit. Wrijf met de binnenkant van een stukje lege schil over de rand van elk glas. Schep wat zout op een schoteltje. Meng daar voor een extra kick eventueel wat gerookt paprikapoeder door en dip de vochtige glasrand daar steeds verder draaiend in. Meet het grapefruitsap af in een kleine maatbeker en voeg evenveel milliliters aan tonic toe. Verdeel over de twee glazen en maak af met de ijsblokjes.
Alcoholvrij 2: Lekker 'zacht' van smaak, ook voor kleintjes geschikt. Pers 1 grapefruit uit. Wrijf met de binnenkant van een stukje lege schil over de rand van elk glas. Schep wat suiker op een schoteltje en dip de vochtige glasrand daar steeds verder draaiend in. Meet het grapefruitsap af in een kleine maatbeker en voeg evenveel milliliters aan ijsthee toe. Verdeel over de twee glazen en maak af met ijsblokjes.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Oreo-toetje
Mini-wraps met Mexicaanse vis

Gerelateerde post