IJsvariaties met Ola Swedish Glace

IJsvariaties met Ola Swedish Glace

1 bak Ola swedisch Glace Vanille
en:
300-350 gram vers mangovruchtvlees
óf:
100 gram extra pure chocolade 
    (80% cacao of meer)

Wie soja verdraagt kan zich tegenwoordig tegoed doen aan roomijs van Ola uit de supermarkt: 
Swedish Glace. Het heeft een heerlijke textuur en op zich een prima smaak. Wat mij betreft heeft dit ijs echter twee nadelen: ik vind het echt te zoet, én er is geen chocoladesmaak. Nu heb ik met wat mengen en mixen beide problemen opgelost, gewoon thuis met een blender. Wie geen soja kan eten: onder Nagerechten vind je diverse soorten fijn roomijs en parfait dat op rijstmelkbasis te bereiden is.

 En neem eens een kijkje op onze pinterestborden voor meer geschikt ijs uit de winkel of om zelf te maken.

Ik maakte overigens met één bak ijs twee soorten; de helft met 175 gram mango, de rest met 50 gram chocola. Dat leverde per soort ca. 4 bolletjes op. Het Ola-ijs verliest volume door het blenderen.

Mango-roomijs:
Pureer mango in een blender en doe dan het ijs erbij. Maal tot alles helemaal is vermengd. Doe in een bak en zet in de diepvries voor een uur of 4. Haal 15 minuten voor gebruik uit de diepvries.

Chocolade-ijs:
Smelt de chocolade in de magnetron (of in een kommetje in een pan heet water). Blender het ijs goed.  Voeg de gesmolten chocolade toe en blender verder. Door de temperatuurschok stolt de chocolade iets, en onstaan knapperige choco-flintertjes in het ijs.
Zet een uur of 4 in de diepvris. Haal ca. 10 minuten voor gebruik eruit.

 

Waardeer dit blogbericht:
1
Petit fours van aardbeiencake
Mediterrane venkelsalade uit de oven

Gerelateerde post