halve citroen
400 gram diepvrieskabeljauwfilet
(van die geperste blokken)
40 gram groene olijven zonder pit
2 eetlepels basilicumpasta
1 dessertlepel kappertjes
beetje goede olijfolie
verse basilicum ter garnering
Ken je Iglo's Fishcuisine? Van die diepvriesvis met een kruiden- of groentelaagje die je, hup, uit de diepvries, in de oven kunt zetten. Maar helaas wat mij betreft veel te zout, met een vaak kunstmatig smaakje. En meestal bereid met kaas. Of tomaten... Heel makkelijk maak je een eigen variant. Het recept van deze vis met groene tapenade dient vooral ter inspiratie. Gebruik wat je mag eten - zongedroogde tomaatjes zijn bijvoorbeeld ook heel lekker - en kruid naar eigen smaak.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Knijp wat citroensap op de bodem van de ovenschaal en leg de visstukken erop.
Hak de olijven redelijk fijn (maar niet tot moes) en meng de basilicumpasta en kappertjes erdoor. Verdeel goed over de vis. Druppel er wat lekkere olijfolie op en zet 25 minuten in het midden van de oven.
Garneer met een snippertje citroen en een blaadje basilicum.