Zalmtartaar met wasabi-dressing

Zalmtartaar met wasabi-dressing

200 gram verse zalm
2 theelepels wasabipasta* 
2 eetlepels zonnebloem- of rijstolie
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
halve eetlepel vers gehakte bieslook


Dit voorgerecht is niet te ingewikkeld om te maken, maar wel verrassend lekker. De voorbereiding moet je niet te lang van tevoren doen  en je maakt het pas echt af voor het opdienen. Rijstazijn vind je bij de Japanse producten in de supermarkt, evenals de wasabipasta. Daarbij moet je wel even opletten wanneer je geen soja of lactose verdraagt, vaak zit dit er namelijk in verwerkt. *Wasabipasta van S&B (te koop bij AH) is echter lactose- en sojavrij. 

Hak met een scherp mes de zalm tot piepkleine blokjes en zet meteen afgedekt weg in de koelkast. Maak de wasabi-dressing: meng in een kommetje wasabipasta met olie, azijn en suiker en laat afgedekt in de koekast staan tot gebruik. Meng sojasaus, rijstazijn en bieslook en laat in de koelkast afgedekt staan tot gebruik.
Voor het opdienen: breng de zalmtartaar op smaak met het sojasaus-rijstazijn-bieslookmengsel. Leg een ronde koeksteker of kookring van ca 7 cm doorsnee op een bord en schep er een kwart van de zalmtartaar in. Druk aan met een lepel en verwijder de ring.
Garneer met wat druppels wasabi-dressing en sprietjes bieslook.

Foto: Mattie Aarts

Waardeer dit blogbericht:
3
Amuse duo
Pina colada-mousse

Gerelateerde post