Voorjaarspasta

Voorjaarspasta

Voor 3-4 personen:
225 gram diepvriestuinbonen
150 gram haricots verts
200 gram diepvriesdoperwten
100 gram groene aspergetips
250 gram orecchiette pasta
ca 250 gr warmgerookte zalm
3 eetlepels olijfolie
1 pakje cuisine
80 ml droge witte wijn
1/3 - 1/2 theelepel zout

Romige pasta met voorjaarsgroenten, weer eens wat anders dan de geijkte tomatensaus. Dit gerecht vergt wat voorbereiding, maar je kunt dat eventueel fijn overdag doen wanneer je een half uurtje over hebt. Het is dan 's avonds nog een fluitje van een cent om de pasta op tafel te zetten. Oreccietti is zogenaamde 'oortjes'pasta, maar je kunt natuurlijk ook een andere variant naar keuze nemen. Wees voorzichtig met het zout: het gewicht van een pakje (best zoute) vis varieert. 

Bij 250 gram is 1/3 theelepel genoeg. Bij 200 gram is een halve theelepel beter. 

Dit recept is voldoende voor 3 personen. Eet je meerdere gangen, dan zal het ook voor 4 personen volstaan.

Voorbereiding: Breng een flinke pan water aan de kook, zo'n 2,5 liter, met een theelepel zout. Haal intussen de puntjes van de haricots verts en snijd ze in vieren. Snijd de aspergetips in drie stukken.
Blancheer de groentesoortenn één voor één: gooi de bevroren tuinbonen in de pan en laat vier minuten koken. Schep eruit met de schuimspaan en spoel in een zeef onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Herhaal met de bevroren doperwten (eveneens 4 minuten), en de stukken haricots verts en asperge (beide 3 minuten). Knijp de afgekoelde tuinbonen uit het lichtgroene velletje (maak eventueel een sneetje met je nagel, je wipt ze er dan zo uit). Gooi alle groenten bij elkaar en bewaar (afgedekt) tot gebruik.

Bereiding: kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, maar zonder zout. 'Knijp' intussen (met de vingers) mooie 'vlokken' van de zalm.
Doe olie, cuisine, wijn en zout in een flinke pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zonder deksel pruttelen. Het is de bedoeling dat de alcohol verdampt, niet zozeer dat de saus echt inkookt.
Leg na 5 minuten de deksel op de pan en draai het vuur laag, puur om warm te houden. 
Als de pasta bijna klaar is: voeg de groenten aan de saus toe, draai het vuur wat hoger en laat meewarmen. Giet de pasta af en schep deze er ook door. Meng tot slot voorzichtig de zalmvlokken door het gerecht en dien meteen op.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Tarwevrije bosvruchtenkoek (2 varianten)
Sprits

Gerelateerde post