Witte chocolade-matchamousse

Witte chocolade-matchamousse

100 gram witte chocolade 
1 pakje plantaardige slagroom
1,5 - 2 eetlepels matchapoeder +
   wat extra ter garnering
evt: 1 theelepel sinaasappelrasp 


Een heerlijk verwentoetje met een subtiele theesmaak, met maar 4 ingrediënten. De sinaasappelrasp is daarbij bovendien niet per se nodig, maar maakt het geheel iets frisser. Witte chocolade bevat geen cacao-eiwit en is dus te gebruiken bij cacao-allergie. Ik gebruik hier de gluten- en melkvrije 'Witte Schakalode' (verkrijgbaar bij oa Veggie4u.nl): niet van echt te onderscheiden! Wil je ook nog sojavrij, neem dan bijvoorbeeld een reep van Bonvita, verkrijgbaar in de natuurvoedings(web)winkel.

Wat opklopbare room betreft, ik gebruik die op sojabasis van Alpro (supermarkt) of Soyatoo (natuurvoedingswinkel). Dit laatste merk verkoopt overigens ook prima (sojavrije) varianten met rijst en zelfs kokos. Voor vrijwel elke allergie is dit recept dus wel te bereiden. 

Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een kommetje. Zet in een pan met een laagje heet, niet-kokend water en laat de chocolade zo heel rustig smelten. Klop intussen de room met het matchapoeder met een mixer stijf, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gesmolten chocolade en sinaasappelrasp erbij en meng met de mixer nog even goed door elkaar. Schep in 4 (of meerdere kleine) kommetjes en garneer met wat extra matchapoeder door een theezeefje. Ik gebruikte hier op de foto een (zelf geknipt) hartvormig sjabloontje van papier. Laat nu minstens een paar uur opstijven in de koelkast, maar na een nachtje koud staan zijn de smaken nog lekkerder 'doorgetrokken', dus een dag voor consumptie bereiden verdient aanbeveling!

(Dit recept verscheen eerder op 24 april 2015.)

Waardeer dit blogbericht:
0
Oosterse visbouillon met kabeljauw
Meergranencrackers

Gerelateerde post