Oven fried chicken wings

Oven fried chicken wings

1 kg kippenvleugeltjes
sap van 1/2 - 1 citroen
ca 50 gram paneermeel
1,5 theelepel zout
2 eetlepels milde paprikapoederHoe verzot mijn zoon ook is op vlees en gevogelte, kluiven is niet aan hem besteed. Zijn karbonadebotten kunnen met goed fatsoen niet in de afvalbak, daar valt nog een hoop vanaf te krabben, en aan zijn 'afgekloven' kippenpoot heb ik bijkans nog een halve maaltijd. Daarom is het fijn wanneer het vlees af en toe bijna vanzelf van de botten valt. Mals, sappig en zacht. Een manier om dat te bereiken is om kipkluifjes in de oven te garen, voorzien van een krokant jasje voor een gefrituurd idee. Wil je helemaal die Amerikaanse Sfeer: bij onder andere Blokker zijn vierkante kartonnen (popcorn)bekers te koop, voor het ultieme Kentucky Fried Chicken-gevoel. Lekker als snack bij een voetbal- of filmavondje.

Ik ben een hartstochtelijk verwerper van plofkip, dus een flinke portie vleugeltjes kost dan wel wat meer. Bovendien probeer ik er maar niet aan te denken dat voor deze braspartij een aardig aantal kippen het loodje heeft moeten leggen. Gewoon niet te vaak doen dus, maar een beetje verwennerij op zijn tijd moet kunnen. De kluifjes zijn lekker met een salade of maiskolf - ook koud, de volgende dag! - en krieltjes, of zomaar knabbelend voor de buis. Voor een meer 'spicy' effect kun je wat cayennepeper toevoegen, hoewel ik aanraad hier niet al te kwistig mee te strooien...

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng zout en paprikapoeder in een bakje door het het paneermeel. Doe citroensap in een ander kommetje. Knip met een gevogelteschaar de vleugeltjes in tweeën (of hak ze met een flink mes door). Haal elk kipstukje door het citroensap en wentel het vervolgens door het kruimelmengsel. Leg alle kluifjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 - 30 minuten gaar in het midden van de oven. Keer ze halverwege een keer. 

  

Waardeer dit blogbericht:
0
Rijst-citroentaart
Vanille-extract

Gerelateerde post