Ovenfried Chickenwings

Ovenfried Chickenwings

1 kg kippenvleugeltjes
sap van 1/2 - 1 citroen
ca 50 gram paneermeel*
1,5 theelepel zout
2 eetlepels milde paprikapoeder


Nog één keer een ouwetje, en dan verschijnt er volgende week weer een nieuw recept! Vandaag heerlijk mals kippenvlees dat bijna vanzelf van de botten valt. Een manier om dat te bereiken is om kipkluifjes in de oven te garen, voorzien van een krokant jasje voor een gefrituurd idee. Wil je helemaal die Amerikaanse Sfeer: bij onder andere Blokker en Xenos zijn vierkante kartonnen (popcorn)bekers te koop, voor het ultieme Kentucky Fried Chicken-gevoel. Lekker als snack bij een voetbal- of filmavondje.

Ik ben een hartstochtelijk verwerper van de plofkip, dus een flinke portie vleugeltjes kost dan wel wat meer. Bovendien probeer ik er maar niet aan te denken dat voor deze braspartij een aardig aantal kippen het loodje heeft moeten leggen. Gewoon niet te vaak doen dus, maar een beetje verwennerij op zijn tijd moet kunnen. De kluifjes zijn lekker met een salade of maiskolf en krieltjes, of zomaar knabbelend voor de buis. Voor een meer 'spicy' effect kun je wat cayennepeper toevoegen, hoewel ik aanraad hier niet al te kwistig mee te strooien...

*Paneermeel zonder melk is soms moeilijk te vinden en tegenwoordig bevat alle beschuit ei. Gelukkig is er in de supermarkt panko te koop, een melkvrije Japanse variant. Ook kun je er terecht voor glutenvrij paneermeel, op basis van mais.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng zout en paprikapoeder in een bakje door het het paneermeel. Doe citroensap in een ander kommetje. Knip met een gevogelteschaar de vleugeltjes in tweeën (of hak ze met een flink mes door). Haal elk kipstukje door het citroensap en wentel het vervolgens door het kruimelmengsel. Leg alle kluifjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 - 30 minuten gaar in het midden van de oven. Keer ze halverwege een keer. 

Dit recept verscheen eerder op 26 juli 2013

  

Waardeer dit blogbericht:
0
IJskoffie De Luxe
Krieltjessalade

Gerelateerde post