Krieltjessalade

Krieltjessalade

500 gram krieltjes in de schil
8 zongedroogde tomaten* op olie
3 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels citroensap*
ca 8 blaadjes basilicum
eetlepel gehakte bieslook
2 eetlepels kappertjes
(zee)zout en peper naar smaakTegenwoordig vind je in de supermarkt stoomaardappeltjes. Reuze handig: je zet het pakketje zo in de magnetron en door het stomen blijven ook nog eens veel vitamines bewaard. Extra lekker is dat de schil er nog omheen zit. Het maken van een zomerse salade is hiermee natuurlijk een peulenschil! *Mag je geen tomaat, vervang deze dan bijvoorbeeld door in blokjes sneden gegrilde courgette of artisjokharten  en in plaats van het citroensap kun je 1 à 2 eetlepels balsamicoazijn gebruiken.

Gaar de krieltjes zoals aangegeven op de verpakking. Mijn magnetron heeft de meestal benodigde 700 watt niet, maar ik doe het dan iets langer op 600. Je kunt de krieltjes uiteraard ook op het fornuis koken.

Doe de gare krieltjes over in een saladekom. Snijd grote exemplaren eventueel een keer door. Hak de tomaat in dunne reepjes. Meng voor de dressing olie met citroensap, bieslook, kappertjes en in reepjes gehakt basilicumblad. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk over de krieltjes en schep de tomaatreepjes erdoorheen.

Waardeer dit blogbericht:
0
Ovenfried Chickenwings
Choco-moestuintje (met of zonder tarwe)

Gerelateerde post