Verwen-cakejes voor Valentijn

Verwen-cakejes voor Valentijn

Voor ca 15 stuks:
Een cake naar keuze*
1 - 2 zakjes Oetker glazuur naar keuze**
decoratie naar keuze***Deze schattige mini-cakejes zijn leuk om iemand te verrassen! Voor Valentijn, maar ook bijvoorbeeld bij een high tea of ander feestje. En niet te ingewikkeld om te maken. Hier onder lees je hoe het werkt.
* Eerst maak je een basiscake. Misschien heb je een fijn eigen recept. Gebruik dat dan vooral! Ik gebruik zelf graag de choco-cola-browniecake. Die heeft meteen de goede hoogte. Maak dit recept zonder de extra chocoladebrokjes toe te voegen aan het beslag.

Wil of mag je geen cacao, dan kun je bijvoorbeeld de fluwelige cake zonder de ananas bakken. Deze komt wat meer omhoog. Neem slecht 2/3 van de ingrediënten (om wat minder beslag te hebben), óf snijd de de taart na het afkoelen overdwars door tweeën. 
Of neem het beslag van de griezelig groene cakejes en bak dat als 1 cake in een brownievorm of ovenschaal (ca 15 x 25 cm). Let wel goed op (contreleer met een prikker) of het goed gaar is, laat anders iets langer bakken.

De cake moet goed afkoelen voor je ermee aan de slag kunt. Is de bovenzijde wat ongelijkmatig (bijv in het midden wat hoger opgekomen), snijd er dan een laagje af. Leg de cake met de mooiste (meest vlakke) kant naar boven op een plank.

** Oetker heeft zakjes glazuur in drie kleuren (wit, chocola en framboos). Je kunt uiteraard zelf glazuur maken met poedersuiker, of toegestane pure-, rijstmelk- of witte chocolade smelten, maar ik ga voor de simpelste optie. 
Knip het zakje open en knijp het glazuur in een kommetje (de choco-variant laat zich niet knijpen, knip die verpakking helemaal open). Zet het kommetje glazuur in een pannetje met heet, net niet kokend water en laat rustig verwarmen tot het enigszins vloeibaar wordt. NB 1 zakje is voldoende voor ongeveer 10-12 cakejes.

*** Zet intussen de eetbare decoratie klaar. Die heb je in vele soorten, van allerlei merken: van sprinkels tot eetbare bloemen. Ik gebruikte 'disco dip', decoratie bloemetjes en zachte parels van Oetker.

Neem nu één of meer - niet te grote - koekstekers (4,5 à 5 cm doorsnee) naar keuze en stans daarmee vormpjes uit de cake.
Roer het glazuur even goed door. Leg een krant onder een taartrooster om eventuele druppels op te vangen. Leg een cakeje op een vork, houd boven het kommetje en schep er met een lepel glazuur overheen. Laat even afdruipen, leg op het rooster en versier meteen, zodat de decoratie vast komt te zitten in het afkoelende/hard wordende glazuur. maak nu de rest.

Waardeer dit blogbericht:
0
Papadums met drie dips
Goulash-variatie met schouderkarbonade

Gerelateerde post