Scones

Scones

Voor ca 14 stuks:
140 gram geharde, koude margarine
275 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baksoda
1 theelepel azijn
4-5 eetlepels water
Garnering:
aardbeienjam, verse aardbeien
plantaardige opklopbare plantaardige room
2 zakjes klopfix slagroomversteviger

Bij een echte high tea mogen typisch Engelse scones natuurlijk niet ontbreken. Toen mijn zoon nog heel klein was, maakte onze buurvrouw ze weleens, allergie-proof, als we op de koffie kwamen. Dit is haar recept. Baksoda en azijn heb ik zelf toegevoegd, die zijn niet per se nodig. Ze worden daarmee alleen iets hoger. Serveer de scones met jam en plantaardige slagroom. Onweerstaanbaar, zo simpel als ze lijken. Mijn persoonlijke favoriet!

De scones bevatten door de geharde mararine sojalectihine. Hier kun je lezen waarom dat in de meeste gevallen ook met een ernstige soja-allergie geen probleem vormt (onder het kopje 'Hoe zit het met soja').

Verwarm de oven voor op 175°C en beleg een bakplaat met bakpapier. Zeef bakmeel en baksoda boven een kom. Snijd de margarine in blokjes. Wrijf met de vingertoppen door het meel, tot fijne broodkruim. Roer water en azijn er met een mes door. Kneed de massa tot slot snel met de hand tot een bal. 
Rol uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Steek er met een glas of ronde koeksteker van ca 6 cm doorsnee rondjes uit. Leg deze op de bakplaat en bak in 25-30 minuten in het midden van de oven gaar. Ze horen niet bruin te worden!
Laat afkoelen en serveer met jam, plantaardige room (opgeklopt met slagroomversteviger) en eventueel verse aardbeien.


 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Aspergesalade met aardbeien
Bulgurbootjes

Gerelateerde post