Snelle Italiaanse 'stoofschotel' met quinoa

Snelle Italiaanse 'stoofschotel' met quinoa

Voor 3 personen:
275 gram quinoa
3 eetlepels zonnebloemolie
6 chipolata-worstjes
1 flinke eetlepel gedroogde
Italiaanse kruiden
600 gram Italiaanse roerbakgroente
1 blik gepelde tomaten
1,25 dl rode wijn
zout en peperEen paar maanden geleden liep in in de supermarkt een oude vaag bekende tegen het lijf. 'Ik heb allemaal rare dingen op mijn lijstje staan,' verzuchtte ze. 'Weet jij waar ik die kan vinden? Ik zoek quinoavlokken, gierst en gojibessen'. 'Wat goed', zei ik,' ga je op de gezonde toer?' 'Nou, ik ben er achter gekomen dat gezond eten heel belangrijk is en wij eten eigenlijk maar drie dingen: Pizza, Pasta en Friet.' Dit was geen grap. Maar wel buitengewoon schokkend, in mijn oren. Ik zag zo voor me dat dit zelfverkozen PPF-dieet ook nog eens niet geheel en al door haarzelf bereid werd. 'Kun je niet beginnen met aardappelen en groente te koken? Of gewone quinoa als pasta te gebruiken?' vroeg ik voorzichtig. 'Nee', was haar besliste antwoord, 'het roer moet om!' 

O boy, dacht ik. Ernstig O Boy! Want ik weet uit eigen ervaring hoe dat gaat, het roer om. Na een week afzien denk je 'De groeten!' en verval je weer net zo snel in je oude gewoonten. Daarbij is de cultuurschok aan haar keukentafel waarschijnlijk al compleet met de normale Hollandse pot op het menu, laat staan met de producten waar zij mee aan de slag wilde... Gierst is wat mij betreft echt voor gevorderden (en daar hoor ik ook niet bij). Ik zag de lange tanden en opstandige gezichten van haar man en kinderen al voor me. Maar ik hield wijselijk mijn mond en verwees haar naar de ekowinkel. Per slot van rekening vond ik het toch een dapper besluit. Ik zou heel graag willen weten hoe het nu met haar eetpatroon staat. Helaas ben ik haar niet meer tegengekomen. Anders kon ik haar dit recept toestoppen. Dat zou er, vermoed ik, best wel ingaan.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de worstjes rondom bruin en haal ze uit de olie. Fruit eerst de kruiden en bak vervolgens de groenten aan in het achtergebleven bakvet. Snijd de chipolata’s in stukjes van anderhalve cm en leg deze terug in de pan. Schenk de tomaten met sap en de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de schotel nog 10 minuten zachtjes onder af en toe roeren. Breng voor het opdienen op smaak met zout en peper. 

Waardeer dit blogbericht:
0
Oosterse Cakejes
Gedroogde appelringen

Gerelateerde post