Appeltaart in een glaasje

Appeltaart in een glaasje

600 gram appelblokjes
   (zonder schil/klokhuis)
kneep citroensap
1 theelepel kaneel
evt. suiker naar smaak
8 biscuitjes*
1 pakje opklopbare room 
1 zakje Klopfix slagroomverstevigerTrek in iets lekkers, maar geen zin in bakken? Dan kun je deze appeltaart in een glas eens proberen. Lekker als toetje, of als feestelijk tussendoortje bij de koffie. Het is weer appeltijd en ook de hypo-allergene varianten (Santana en Elise) zijn weer volop verkrijgbaar. Vaak verdraag je sowieso met een appelallergie wel gekookte appel. Moet voor de meesten geen probleem zijn dus. 

*Gebruik biscuits naar eigen dieet voor bijvoorbeeld een gluten- of tarwevrije versie. Ik nam de klassieke Digestives van Verkade (in de rode rol, 15 gram per stuk). Ook speculaasjes of koffieleutjes gaan prima, maar daar heb je er wat meer van nodig vanwege het formaat.

Knijp wat citroensap over de appelblokjes om verkleuring tegen te gaan. Doe in een pan en laat op matig vuur 5 tot 10 minuten stoven (zonder toevoeging van water of margarine). Roer regelmatig en meng, halverwege ergens, de kaneel erdoor. Wat mij betreft is het niet nodig, maar voeg indien gewenst suiker naar smaak toe. Haal van het vuur wanneer de blokjes zacht zijn - laat het geen prut worden! - en zet weg om af te koelen.
Neem 4 glazen. Klop de 'slagroom' op met de slagroomversteviger. Verkruimel ca 15 gram biscuit over de bodem, een dun laagje volstaat. Dit hoeft niet heel fijn of egaal, wat grotere stukjes geven extra bite. Schep er een kwart van de appel op en dek af met weer een laagje biscuitkruimels. Garneer met een flinke dot room en bestuif eventueel met wat kaneel door een zeefje. Zowel op kamertemperatuur als ijskoud uit de koelkast lekker!
 

Waardeer dit blogbericht:
2
Tijgerkoek
Haverkoekjes voor Halloween

Gerelateerde post