Miniwraps met kersen en room

Miniwraps met kersen en room
Voor 12 stuks:

12 mini wraps of mini tortilla's
1 pot pitloze kersen op siroop (700 gr)
2 eetlepels suiker
1 zakje Taartina (Dr. Oetker)
evt. 1 theelepel koekkruiden
half pakje opklopbare soja- of rijstroom
1 zakje slagroomverstevigerBij wraps denk je meestal aan een hartige vulling. Maar weet je dat ze ook heel goed met een zoete vulling samengaan? Dit simpele en verrassend lekkere (!) nagerecht maak je met miniwraps. Deze koop je van diverse merken gewoon in de supermarkt, meestal per 12 verpakt. Verdraag je geen tarwe of gluten, dan kun je gelukkig ook op internet terecht voor een variant op basis van mais

Je kunt de kersen een dag van tevoren al voorbereiden. Laat ze uitlekken, maar vang 250 ml vocht op. Meng hiervan twee eetlepels met de Taartina taartgelei-poeder tot een papje en breng de rest in een pannetje aan de kook met suiker en - indien toegestaan - de koekkruiden. Voeg van het vuur af al roerend met een garde het Taartina-papje toe en breng nog even aan de kook. Roer de kersen erdoor en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Laat voor het serveren de kersen een uurtje op kamertemperatuur komen. Klop de room op met de slagroomversteviger. Schep op elke wrap wat kersen met gelei, een dot room, en klap dubbel. Zet vast met een prikker. 

Waardeer dit blogbericht:
0
Warme perendrank
Romige knolselderijsoep

Gerelateerde post