Bietengnocchi met peterselie-dillesaus

Bietengnocchi met peterselie-dillesaus

500 gram (iets) kruimige aardappelen
165 gram gekookte biet, fijn geraspt
125 gram bloem
50 gram maizena (maiszetmeel)
snufje nootmuskaat
2 theelepels zout
bakje spekreepjes
peterselie-dillesaus

Gnocci is een erg lekker Italiaans gerecht op basis van aardappel. Je kunt de bolletjes eten als macaroni, en meestal koop ik ze kant en klaar in de supermarkt (bijvoorbeeld van De Cecco of Grand'Italia), omdat er geen allergenen in zitten die Evert niet mag. In een paar minuutjes zijn ze gekookt en klaar, makkelijk dus en lekker voor de afwisseling. Om het extra bijzonder te maken kun je ze voor de feestdagen natuurlijk ook zelf bereiden. Het deeg is wat plakkerig, maar door steeds met bloem te strooien tijdens het rollen, is het redelijk goed te verwerken. De bietjes geven extra smaak en vooral ook een prachtig paarse kleur. De aardappelbolletjes zijn aardig zware kost, en wanneer je wat meer gangen eet is dit recept zeker voldoende voor vier.

Je staat wel even in de keuken, maar dan heb je ook wat! 

Kook de aardappelen gaar. Bewerk de bietenrasp met een staafmixer of keukenmachine tot puree.  Laat de aardappelen afkoelen, maak er met een knijper of stamper puree van en kneed met de hand, samen met bietjes, bloem, maizena, zout en nootmuskaat zo snel mogelijk tot een egaal deeg. Rol de deegbol in plasticfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten. Bereid intussen de peterselie-dillesaus en bak de spekreepjes knapperig.
Neem de deegbol uit de koelkast, neem er een handvol van en vorm daar op een met bloem bestoven werkvlak een rol van, van zo'n 1,5 à 2 cm doorsnee. Gebruik extra bloem op de handen als het erg plakt. Bewerk de rol vervolgens met een vork: maak over hele lengte indrukken van de tanden (dit is overigens alleen voor de sier) en snijd daarna in eenhaps 'kussentjes'. Verwerk nu de rest van het deeg.
Breng een grote pan water aan de kook. Gooi hier steeds twee handen vol gnocci in. Wanneer de bolletjes boven komen drijven - en dat is vrij snel- zijn ze gaar en kun je ze met een schuimspaan uit het water scheppen. Schep de saus op vier borden. Verdeel de gare gnocci erover en garneer met wat krokante spekreepjes. 

Waardeer dit blogbericht:
0
Salade met gerookte eendenborst
Panna cotta met frambozengelei

Gerelateerde post