Panna cotta met frambozengelei

Panna cotta met frambozengelei

1 vanillestokje
1 bakje Creamy Smooth Original
(225 gr)
40 gram suiker
1 pakje soja cuisine (250 ml)
1 zakje slagroomversteviger
1 zakje vanillesuiker
1 doosje diepvriesframbozen (250 gr)
2 blaadjes gelatine
40 gram suiker
verse frambozen en muntblad ter
garnering

Dit was zo'n beetje het eerste echt Kerstige dessert dat ik bedacht met Creamy Smooth van Tofutti: een roomkaas op sojabasis, verkrijgbaar in de eko(web)winkel, met een fantastische textuur waar je alle kanten - zowel warm als koud, hartig als zoet - mee uit kunt; de smaak is vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Monchou of Paturain. Panna cotta betekent in wezen 'gekookte room' en dat is het natuurlijk niet echt, maar het lijkt er wel op. Het dessert is heerlijk van consistentie en van smaak en ziet er ook nog eens très-haute-cuisinerig uit! Voor grotere gezelschappen of als je per persoon meerdere desserts op een bord serveert, kun je de hoeveelheid ook over 8 kleine glaasjes of kommetjes verdelen. Je kunt de panna cotta zeker een dag van tevoren maken!

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. (De lege peulhelften kun je in de suikerpot stoppen, waar ze hun smaak afgeven, of gebruiken om vanille-extract verder op smaak te brengen). Roer met een lepel de tofutti 'roomkaas' los in een kom, met de vanillepitjes en 40 gram suiker. Dat gaat vrij zwaar in het begin; gewoon doorroeren! Klop in een andere kom met een mixer de cuisine met slagroomversteviger en vanillesuiker luchtig. Doe dit mengsel bij de roomkaas en gebruik de mixer op de laagste stand tot het geheel mooi glad en klontvrij is. Verdeel over vier glazen of coupes (of in meer kleinere bakjes dus) en zet afgedekt zeker twee uur in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatine in koud water. Doe de diepvriesframbozen met 40 gram suiker in een pannetje en verwarm al roerend tot de suiker helemaal is opgelost. Breng aan de kook en haal van het vuur. Druk de frambozen met een lepel door een zeef om de pitjes en pulp te verwijderen en warm het sap nog even door. Knijp de gelatine goed uit, neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het hete frambozensap. Laat afkoelen tot lauw en verdeel dan voorzichtig over de inmiddels opgestijfde panna cotta. Zet zeker 3 uur terug in de koelkast. Garneer (vlak) voor het opdienen met wat verse frambozen en een muntblaadje.

Waardeer dit blogbericht:
0
Bietengnocchi met peterselie-dillesaus
Schwarzwälder Kirsch Torte

Gerelateerde post