Salade met gerookte eendenborst

Salade met gerookte eendenborst

100 gram gerookte eendenborstfilet
 (in plakjes, gevogelteschap AH)
2 eetlepels bosbessenjam
1,5 eetlepel verse tijmblaadjes
150 gram gemengde sla
2 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels goede olijfolie
1 flinke theelepel Zaanse mosterd
zout en peper



Een vreemd idee, maar over een maand hebben we kerstmis 2014 alweer achter de rug. Hoog tijd dus om alvast met een aantal feestelijke recepten op de proppen te komen, om wat inspiratie te bieden voor een mooi menu. Te beginnen met deze salade. Lekker en licht, dus een fijne gang in een wat uitgebreider menu. Wild, hoewel ik vermoed dat deze eend behoorlijk tam is geweest, gaat altijd goed samen met zoet en de tijm complementeert beide smaken. Het gerecht is vrij gemakkelijk en snel te bereiden, maar houd er wel rekening dat er ook nog een beetje 'last-minute'werk is. Maak de rolletjes eendenborst liever niet te lang vantevoren, anders gaan ze namelijk 'lekken'. De met tijm geparfumeerde jam en de dressing kun je uiteraard wel van tevoren prepareren. 

Meng 1 eetlepel tijmblaadjes met de bosbessenjam en verwarm samen even in de magnetron of een pannetje, zodat de tijm goed gaat geuren. Maak een dressing van olie, azijn en mosterd en breng op smaak met wat peper en zout. Dek beiden af en zet weg tot gebruik. Bestrijk voor het opdienen de plakjes eendenborst met de jam en rol ze op. Verdeel de sla en daaroverheen de eendenrolletjes over 4 bordjes.  Sprenkel de dressing vlak voor het serveren over de bordjes en bestrooi tot slot de met rest van de tijmblaadjes.

Waardeer dit blogbericht:
0
Knakworst in bladerdeegspiraal
Bietengnocchi met peterselie-dillesaus

Gerelateerde post