Makkelijke maaltijdsalade voor 2

Makkelijke maaltijdsalade voor 2

Voor 2 personen:
zakje krieltjes (450 gram)
1 blikje tonijnstukken in olie (185 gram)
2 tomaten
stuk komkommer (ca 10 cm)
1 rode (punt)paprika
2 dessertlepels kappertjes
1 zakje gemengde sla (ca 80 gram)
Met een voedselallergie is het soms ook oppassen geblazen met cosmetica. Zo stoppen tandpastafabrikanten (de hemel weet waarom) ei- en/of melkeiwitten in hun producten. Zendium Classic bijvoorbeeld, blijkt ineens beide te bevatten. Vroeger had alleen de Whitener-variant van dit merk dat, dus ik heb steeds gedacht dat we safe zaten. Maar onlangs keek ik zomaar eens op de ingrediëntenlijst en... Bingo! Ondanks Evert's ernstige ei- (en iets minder hevige) melkallergie, heeft hij er gelukkig geen last van. Als ik niet gekeken had, hadden we het nooit geweten. Maar als je na het poetsen vreemde sensaties in je mond krijgt... 't Is maar dat je het weet! En nu, als tegenhanger van dit verontrustende bericht, een vrolijk recept van een simpele maar voedzame maaltijdsalade. 

De tonijn geeft - samen met de friszure kappertjes -  voldoende smaak en maakt verdere (ingewikkelde) dressings overbodig. 

Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid ondertussen de salade: Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de sla over twee kommen of borden. Snijd tomaten, komkommer en paprika in stukjes en doe in een grote kom. Meng de verkruimelde tonijn en de kappertjes erdoor en tot slot de nog hete, afgegoten krieltjes. Schep over de sla en klaar!

Waardeer dit blogbericht:
0
(Witte) chocoladetaart met sinaasappel
Trifle met aardbeien

Gerelateerde post