Bietjescarpaccio

Bietjescarpaccio

400 gram gekookte bietjes
50 ml soja- of rijstcuisine
50 ml zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte dille
zout en peper
2 eetlepels mosterdzaadjes

De Sint is nog maar net vertrokken naar Spanje en ik moet me alweer op de Kerst gaan richten. Dat lijkt wat overdreven, maar er zijn nog maar drie blogs te gaan tot Kerstmis. Daar schrok ik wel een beetje van, er zijn zoveel feestelijke recepten die ik hier wil delen... Ik heb dus een keus moeten maken en besloten opeenvolgend een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht te bespreken, in de hoop ten minste wat inspiratie te kunnen bieden om er dit jaar weer wat lekkers van te maken. Helaas geen plaats meer voor soep, amuses en drankjes, maar daar kom ik volgend jaar vast op terug. Met de komst van (Alpro) rijstcuisine, hebben nu ook soja-allergischen er een berg aan mogelijkheden bij gekregen. Daar gaan we gelijk maar eens wat mee doen...

 Bietjescarpaccio klinkt wellicht wat simpel, maar het smaakt echt heel lekker en ziet er feestelijk uit. Vlees (oorspronkelijk hoofdbestanddeel van carpaccio) wordt er meestal al voldoende gegeten en een wat lichter gerecht is wel zo prettig bij meerdere gangen. Het is ook nog eens makkelijk te maken:

Schil de bietjes en schaaf ze met een kaasschaaf of rasp in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over vier borden. Verhit een koekenpan (droog) en rooster hierin op matig vuur de mosterdzaadjes onder af en toe schudden, tot ze beginnen te geuren en springen (letterlijk!). Doe de cuisine met olie, citroensap, dille en zout en peper naar smaak in een mengbeker en maak er in zo'n 10 seconden met de staafmixer een mooie witte dressing van. 
Verdeel de dessing vlak voor het serveren over de borden met bietenplakjes en bestrooi met de mosterdzaadjes.

Waardeer dit blogbericht:
0
Indiase kip-curry (of zoiets...)
Boeuf Stroganoff

Gerelateerde post