Choco-bananenbroodjes

Choco-bananenbroodjes

Voor 8 stuks:
4 bananen (niet te rijp en niet
te groot, zo'n 17 cm geschild)
8 plakjes bladerdeeg
chocoladepasta puur*
eventueel:
pure chocolade om te smelten

Bij veel soorten voedselallergie is een zelfgemaakte appelflap nog wel toegestaan. Maar soms wil je wel eens iets totaal anders, zonder meteen allerlei keukentrucs, -gerei en -machines uit de kast te hoeven trekken. Dan is dit choco-bananenbroodje een leuk idee: een simpel te bereiden, maar heerlijke snack voor bij de lunch of de koffie. Evert en ik probeerden ze uit op een middag in de vakantie en het enige nadeel was dat we er echt servetjes bij nodig hadden, vanwege de kleverige chocola. Maar dat mocht de pret niet drukken, de smaak was meer dan prima! Voor de eters die griezelen van vieze handen en toet, raad ik dus bestek aan. Diegenen die wel graag hun vingers erbij aflikken, peuzelen het zo uit het vuistje op!

* Chocopasta zonder melk: gebruik bijvoorbeeld Chocoladepasta puur AH huismerk of AH Excellent Chocoladepasta Extra Puur (beide wel gemaakt in een bedrijf waar met melk en/of noten wordt gewerkt), of van de ekowinkel (o.a. Bonotti op basis van rijstmelk, of Nuscobio Puur).

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 8 plakjes bladerdeeg (bij melkallergie de roombotervrije variant uiteraard) naast elkaar licht ontdooien. Besmeer een kant met chocoladepasta, maar laat aan alle zijden een centimeter rand vrij. Pel de bananen en breek of snij ze doormidden. Leg op elk lapje deeg een halve banaan en rol op. Wrijf de naad dicht met wat water en vouw en wrijf ook de zijkanten zorgvuldig dicht. Zelfs dan nog weet er soms een banaan door het deeg heen te komen tijdens het bakken, maar dat maakt voor de smaak gelukkig niet uit. Leg de broodrolletjes op een bakplaat met bakpapier en laat in 25 minuten in het midden van de oven gaar en bruin worden. Leg op een rooster om af te koelen. Voor een extra feestelijke touch: smelt 75 gram pure chocolade in een kommetje in de magnetron en dip daar de beide uiteinden van de afgekoelde broodjes in. 

Waardeer dit blogbericht:
1
Gedroogde appelringen
Taugé salade

Gerelateerde post