Gevulde bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes

4 bolcourgettes
200 gram rijst
2 eetlepels olie
100 gram gesnipperde ui
300 gram rundergehakt
8 gedroogde tomaatjes* op olie
zout en peper 
Sinds een tijdje zie ik weer bolcourgettes liggen bij Appie. Het zijn flinke exemplaren, van zo'n 10 cm hoog. Ze zijn vooral leuk om te vullen, qua smaak zijn ze immers niet anders dan de langwerpige variant. Die kun je natuurlijk ook gewoon voor dit recept gebruiken: vul in dat geval per persoon een in de lengte doorgesneden - niet te grote - courgette. Je hebt dan twee helften, geen dekseltje. *Verdaag je geen tomaat, dan kun je de zongedroogde tomaten weglaten, of vervangen door een eetlepel kappertjes.

Bereid eerst de vulling. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpaking gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaatjes fijn. Fruit de ui in de olie glazig, voeg het gehakt toe en bak dat rul. Roer er van het vuur af de rijst en tomaat door en breng op smaak met zout en peper. 
Snijd het bovenste kapje van de courgettes en hol ze met een kleine lepel uit tot er een kleine cm rand overblijft. Het uitgeschepte vruchtvlees wordt hier niet gebruikt, maar kun je verwerken in soep of (pasta)saus. Vul de courgettes met het rijstmengsel, druk goed aan en schep er nog wat bovenop. Zet de kapjes er weer op en plaats in een ingevette ovenschaal. Bak ongeveer 30 miuten in het midden van de oven.

Waardeer dit blogbericht:
0
Falafelburgers
Warme perendrank

Gerelateerde post