Vegetarische preischotel

Vegetarische preischotel

Voor 2 personen:
650 gram kruimige aardappels
500 gram prei
1 eetlepel olie
1 pakje roerbaktofu (bv. AH)
blikje tomatenpuree
1 - 2 theelepels sambal
wat olie om in te vetten
1 eetlepel olie of margarine
100 gram geraspte kaasvervanger

 


Onlangs heb ik een kaasvervanger ontdekt die niet alleen prima smaakt, maar ook heerlijk is om mee te koken. Hij heet Wilmersburger en is verkrijgbaar aan een stuk, in plakken of geraspt. Dit in een selecte groep eko-winkels en op internet (via veggiedeli.nl), maar ik heb begrepen dat introductie in de supermarkt geen jaren meer op zich zal laten wachten. Dat is fantastisch nieuws! Een tosti was snel uitgeprobeerd én prima bevonden, en ook op de pizza doet deze 'kaas' het goed. De smaak is vrijwel niet van echt te onderscheiden en er zit ook geen rare nasmaak aan. Fijn om te weten is tevens dat hij vrij is van koemelk, soja en gluten. De basis is kokosolie, met een kokosallergie raadt de leverancier het gebruik af.

Er gaat met dit product dus weer een heel nieuwe culinaire wereld open voor velen met een koemelkallergie. De fijnste ontdekking die ik met Wilmersburger deed, is dat je met de geraspte (pizza)variant een zalige aardappelpuree kunt maken. De fijne kazige smaak past uitstekend bij veel groenten, en werkt dus helemaal goed in een ovenschotel. De schotel die ik hier bereid, kan natuurlijk ook gewoon met (250 gram) gehakt gemaakt worden.

Schil de aardappels en kook ze gaar op de gebruikelijke wijze. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de preien in de lengte, was het zand er goed uit en snijd in reepjes van 1 cm. Bak in een grote pan de tofu even aan in de olie, doe de prei erbij en schep goed om. Bak een minuut of 10 op matig vuur en meng er de laatste paar minuten de tomatenpuree en sambal door. Schep het preimengsel in een licht ingevette ovenschaal. Giet de aardappelen af en maak ze fijn met een pureestamper. Schep er de kaas en margarine goed door. Dek de prei tot slot af met de puree en bakde schotel in een half uurtje mooi bruin in de voorverwarmde oven.

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Tabouleh
Aardbeien cheesecake

Gerelateerde post