Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry

Voor 2 - 3 personen:
1 blik kikkererwten (400 gr)
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel grof zeezout
halve - 1 rode peper
1 aubergine
2 eetlepels zonnebloem- of rijstolie
4 tomaten
300 gram verse (gewassen) spinazie 

Deze week ben ik voor het zomernummer van ons blad Allergie & Voeding aan het experimenteren geslagen met het kookvocht van kikkererwten, waarmee je meringues zou kunnen maken. En zowaar, het wordt wat! Het resultaat lees je in de juni-editie. Maar wat moest ik nou met die rare kikkererwten die in mijn zeef achterbleven? Een paar jaar geleden schreef ik hier een heleboel lelijke dingen over de kikkererwt. Die neem ik terug. Als je eenmaal weet wat je ermee moet doen, kun je er een heleboel lekkere dingen mee maken. Zoals deze vegetarische curry. Ik heb hem meteen gebombardeerd tot mijn nieuwe lievelings comfort food. Liefst samen met de Indiaas geïnspireerde aardappels die ik erbij maakte, maar dat recept volgt later een keer.

De curry is genoeg voor twee, maar met een bijgerecht - zoals die aardappeltjes dus - of brood voor drie. 

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Doe alvast kerrie, komijn, kurkuma, koriander en zout samen in een kommetje. Hak de rode peper fijn en snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een flinke pan en fruit hierin de rode peper een minuutje. Doe dan het specerij-zoutmengsel erbij en bak een minuut of wat al roerend mee. Gooi de aubergine erbij en schep goed om. Snijd de tomaten in niet al te grote stukken en doe die erbij. Roer goed over de bodem, zet het vuur wat lager en laat met het deksel op de pan in een minuut of 7 garen. Controleer of de aubergine gaar is. Meng er dan, in delen, de spinazie door en laat slinken. Warm tot slot de kikkererwten nog even mee tot ze door en door heet zijn. 

Waardeer dit blogbericht:
3
Rijst Trauttmansdorff
Perenwodka

Gerelateerde post