Mango lassi

Mango lassi

Voor 3-4 glazen:
300 ml Alpro Mild & Creamy naturel
300 gram vers mangovruchtvlees
   (dus zonder pit en schil) 
handje verse muntblaadjes
1,5 eetlepel (riet)suiker
eventueel 1 dessertlepel rozenwater
250 ml bubbelwater
 



Een heerlijke dorstlesser voor een warme dag. Niet te zoet en de bubbels geven het iets prikkelends. Mango lassi is een drankje uit India en Pakistan op yoghurt-mango-waterbasis. Het rozenwater is niet per se nodig, maar geeft een lekkere toets voor de afwisseling. Je koopt rozenwater bij de toko of de Turkse winkel (en nee, niet bij het Kruidvat, want dat is voor cosmetische doeleinden en  niet geschikt voor consumptie!). Behalve dat het gewoon lekker is, krijg je zo ongemerkt ook flink wat vezels en vitaminen binnen. Met de hoeveelheid suiker kun je varieren, ik vond 1,5 eetlepel op deze hoeveelheid zo'n beetje het minimum. Je kunt ook de Alpro yoghurtvariatie met vanillesmaak nemen. Dan hoef je wellicht minder suiker zelf toe te voegen.   

Doe mango met yoghurt, munt, rietsuiker en rozenwater in een blender en mix tot een egale massa. Doe over in een kom en roer er met een lepel het bruisende water door. Verdeel over 3 - 4 glazen en garneer eventueel met munt. Drink goed koud!

Waardeer dit blogbericht:
2
Trifle met aardbeien
Zomerse fruitgebakjes met 'lemon curd'

Gerelateerde post