Matcha fudge

Matcha fudge

200 gram witte chocolade
1 eetlepel vloeibare margarine
60 gram Tofutti Creamy Smooth naturel
1 eetlepel matcha-poeder +
  een beetje extra voor garnering

Ik zeg alleen maar dit: wanneer je geen koemelk maar wel soja verdraagt, máák deze prachtig-ogende-vól-romige-heerlijke-hemelse-smelt-in-je-mond-witte-chocolade-matcha-fudge! Niet te vaak, dat zou problemen kunnen geven. Maar af en toe. Om jezelf een even echt te verwennen. En verder ben ik stil. Je mag immers niet praten met volle mond... 

Breek de chocola in stukjes en doe in een kommetje. Zet dit kommetje in een pan met net niet kokend water en neem rustig de tijd om alle chocola te laten smelten. Roer er dan de margarine en vervolgens de Tofutti 'roomkaas' doorheen. Gebruik een garde om alle klontjes weg te werken. Tot slot roer je er het gezeefde matchapoeder door.
Neem een stuk bakpapier en bekleed hiermee een niet te grote (diepvries)bak. Ik heb overigens - heel paktisch - gemerkt dat een kartonnen bakje van Tasty Tom tomaten van AH een perfecte maat heeft (ca 10 x 22 cm = 220 vierkante cm) , dus dat gebruik ik meestal. Schenk de warme groene chocolademassa in de met bakpapier beklede vorm en laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat zeker 4 - 5 uur opstijven. Til het bakpapier uit de vorm, leg met de fudge naar beneden op een bord en trek het papier eraf. Snijd de fudge-plak in niet te grote stukken. Bestrooi voor het serveren met wat matchapoeder door een theezeefje.

Waardeer dit blogbericht:
3
Pompoenbrood
Maaltijdsoep met rode splitlinzen

Gerelateerde post