Maaltijdsoep met rode splitlinzen

Maaltijdsoep met rode splitlinzen

Voor 3-4 personen:
1 ui, 2 selderijstengels
2 rode paprika's, 2 tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma, 1 laurierblad
1 liter groentebouillon (van blokje)
1 kop (250 ml) rode splitlinzen
1 blikje tomatenpuree
125 gram diepvriesspinazie
bosje verse koriander

Linzen, ook zo'n dingetje... Vaak geassocieerd met geitenwollensokken, maar eigenlijk o zo lekker! Met deze splitlinzen (verkrijgbaar in de supermarkt) maak je een heerlijke vegetarische maakltijdsoep voor een vleesloze dag. De splitlinzen vormen een bron van vezels, eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines. Ze hebben geen velletje meer, hoeven niet te worden voorgeweekt en ze vallen (net als spliterwten, maar dan veel sneller) helemaal uit elkaar. Variereer eventueel met kruiden en groenten om deze verwarmende soep helemaal aan te passen aan je dieet. Eigenlijk is vooral de komijn een must, wat mij betreft. Laat de kou maar komen!

Snipper de ui, snijd de selderij in reepjes en de paprika's in blokjes. Snijd de tomaten in grovere stukken. Verhit de olijfolie in een flinke pan. Fruit de tot nu toe voorbereide groenten hier een minuut of 3 in, voeg komijn, kurkuma en laurierblad toe en bak even mee. Giet de bouillon erover en breng aan de kook. Was de linzen met koud water in een zeef en strooi in de pan. Laat nu ongeveer een half uur zachtjes koken. Roer af en toe, de linzen zullen al vrij snel uit elkaar vallen en de soep binden. Voeg de laatste 5 minuten tomatenpuree en diepvriesspinazie toe.
Verwijder de grove stelen van de koriander en hak de blaadjes grof. Schep de soep in borden of kommen en strooi er wat koriander over.

Waardeer dit blogbericht:
3
Matcha fudge
Pompoen-sinaasappelbroodjes

Gerelateerde post