Knakworst in bladerdeegspiraal

Knakworst in bladerdeegspiraal

Voor een klas vol kinderen:
32 knakworsten (ca 4 blikken/potten)
8 velletjes diepvriesbladerdeeg
(Koopmans)
kommetje waterTegenwoordig worden feestdagen op school vaak met een gezamenlijke maaltijd gevierd. Nog even en dan zullen vele ouders van basisschoolkinderen weer het verzoek krijgen om een gerechtje te maken voor de kerst- of winterviering. Als moeder van een allergische zoon, was ik altijd bereid mijn steentje bij te dragen, zodat ik zeker wist dat Evert wat lekkers mee kon eten, naast alle vervanging die ik hem verder mee gaf. Nadat ik ze een keer had gemaakt, vroegen de kinderen uit zijn klas elk jaar opnieuw weer om deze simpele, maar blijkbaar o-zo-onweerstaanbare knakworstbroodjes. Zoveel leuker om te zien dan in een 'gewoon' deegjasje. En dan ook nog gepresenteerd in een feestelijk (met kerstslingers) versierde mand, succes gegarandeerd!

Ben ik altijd een voorstander van biologisch vlees, ik moet eerlijk bekennen dat het ook met de aller-, allergoedkoopste knakworsten prima werkt. Het recept gaat uit van een normaal formaat worstje van ca. 10 cm. De standaard bladerdeegplakjes zijn 12 bij 12 cm.

Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat licht ontdooien. Snijd elke plakje in 8 repen van 1,5 cm breed. Neem een knakworst en rol er van onderaf schuin een reep deeg omheen. Plak er halverwege een tweede deegreep aan vast (even goed vastwrijven met wat water) en rol verder. Met twee stroken per worstje kom je precies goed uit. Leg de ingepakte worstjes op de bakplaat, bestrijk met water en bak in zo'n 20 minuten mooi bruin!

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Decemberkoek met appel
Salade met gerookte eendenborst

Gerelateerde post