Snijbonensalade

Snijbonensalade

400 gram verse snijbonen
6 halve zongedroogde tomaten (droog, niet op olie)
1,5 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels balsamico azijn
een kwart tot een halve theelepel zout


"Wat heb je nou voor cadeau voor je verjaardag gekregen?" vroeg iemand me, we noemen geen namen. "En daar moet je dan nog blij mee zijn ook..." "Maar ik bén er ook blij mee," antwoordde ik, terwijl ik het snijbonenmolentje liefkozend tegen de borst drukte. En dat was niet gelogen, ik was aangenaam verrast. Anders Evert wel. Destijds een jaar of vijf, draaide hij van tijd tot tijd met groot enthousiasme de lange bonen voor me aan flenters. Tegenwoordig moet ik het gewoon weer zelf doen, tenzij ik het hem lief vraag. Maar dat vind ik niet erg. Zo gebeurd, en van de geur die vrijkomt tijdens het werkje word ik al blij. Ik weet heus wel dat je snijbonen ook voorgesneden kunt kopen. Maar dat doe ik eigenlijk nooit. 

Als ik in een luie bui ben snijd ik ze in grote ruiten, dat is ook lekker. Maar het lekkerst zijn toch de flintertjes! Met aardappels en jus, dan sla ik soms echt aan het prakken. Maar ook als salade zijn ze niet te versmaden. Probeer het maar! De salade is overigens ook heel lekker met broccoli. Die hoeft echter slecht 5 minuten te koken.

Was de snijbonen en snipper ze in de molen. Of koop ze desnoods voorgesneden. Ik wantrouw dan (wellicht onterecht) de voedingswaarde een beetje, maar gezond blijven ze vast sowieso wel. Kook ze in een bodempje water samen met de gedroogde tomaten zo'n 7 minuten. Spoel meteen met koud water om het kookproces te stoppen, laat goed uitlekken in een zeef of vergiet en doe in een kom. Verwijder de tomaten en snijd deze in kleine blokjes. Giet olie, azijn en zout over de bonen, schep voorzichtig om met twee lepels. Schep er tot slot de tomaten door. Eet de salade op kamertemperatuur.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Vanille-extract
Tomatentaart

Gerelateerde post