Speculaas-boterkoek

Speculaas-boterkoek

olie om in te vetten
275 gram bloem
250 gram harde margarine*
op kamertemperatuur
140 gram suiker
kwart theelepel zout
10 gram koek-/speculaaskruiden
evt. wat citroenrasp of -sap
Schuddebuikjes (Bolletje) of
kruidnoten ter garnering

Morgen is Sinterklaas weer in het land. Een mooi moment om deze gouwe ouwe weer eens te bakken! De aanwijzingen vind je hier
*Koemelkvrije geharde margarines: Wajang en AH Planten. Heb je een soja-allergie? De spoortjes soja in de lecithine geven zelfs bij 95 procent van de meest allergische mensen – die op heel kleine hoeveelheid reageren – geen enkele klacht. Hoogstwaarschijnlijk kun je deze margarines dus gewoon gebruiken.

 

Waardeer dit blogbericht:
1
Volkoren pompoen-kaneelslakken
Smaakmaker voor stamppot en sauzen

Gerelateerde post