Spitskoolsalade

Spitskoolsalade

500 gram spitskool
1 kleine ui
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels (balsamico)azijn
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
zout en peper
evt. 2 eetlepels zonnebloempittenEen paar maanden voor ik 40 werd ontving ik per post een aantal mysterieuze opdrachten. Wanneer ik hier gehoor aan zou geven, zou ik op mijn verjaardag worden ingehuldigd als lid van het Veertig Plus Gilde. De grappenmakers gingen ver, er was zelfs een website van het Gilde in het leven geroepen. Volkomen in het duister tastend over de afzender heb ik  alle opdrachten netjes gemaakt en naar een mij onbekend adres geretourneerd. Een van de taken was om een diner samen te stellen (inclusief receptuur) met negen producten: chinese kool, couscous, eieren, garnalen, inktvis, kerriepoeder, lamsvlees, mango en room. Ga er maar aanstaan, het was een flinke dobber. Maar ik leverde keurig voor de deadline mijn diner-idee in.

Dat bestond uit gemarineerde calamares (inktvis), garnalencurry, lamskoteletjes in een couscouskorst met chinese koolsalade en mango-ijs. De daders, die mijn broer, zus en schoonzus bleken te zijn, hebben het door mij (destijds slechts in mijn hoofd) bedachte menu exact 5 jaar later als verrassing voor me bereid, toen de hele familie bij elkaar was. De gerechten bleken helemaal aan Evert's dieet aangepast en waar wij garnalencurry aten, kreeg hij curry met kip. Het was allemaal verrassend lekker en er zijn dan ook een paar blijvertjes uit dit project tevoorschijn gekomen. Zoals de koolsalade, die later met spitskool overigens nog lekkerder bleek. En zo maak ik hem tegenwoordig dus ook altijd.

Het recept voor de curry en het ijs volgen hier in de loop der tijd vast nog wel eens. Maar nu eerst de salade dus.
Snipper de ui fijn en meng met olie, azijn, kerriepoeder, mosterd en suiker in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de spitskool in zeer dunne reepjes en schep de dressing in een grote saladekom door de koolreepjes. Strooi er indien toegestaan twee eetlepels zonnebloempitten over.

Waardeer dit blogbericht:
0
Makkelijke Tarte Tatin
De Ik-heb-geen-boodschappen-in-huis-gehaald Ovensc...

Gerelateerde post