Kipnuggets

Kipnuggets

kleine theelepel zout
3 flinke theelepels uienpoeder
2 eetlepels (mais)meel
halve tot 1 eetlepel kurkuma
snufje chilipeper
4 flinke eetlepels polenta (grove
maisgries)
2 eetlepels zonnebloemolie
500 gram kipfilet



Kurkuma, ook wel gemalen geelwortel, koenjit of turmeric genoemd is een fijne specerij. Soms gebruik ik kurkuma voor de typische, milde smaak, in currymengsels is het vaak een hoofdbestanddeel, maar vaker nog voeg ik het toe om een gerecht warmte (en daarmee bedoel ik geen scherpte) te geven. Het is niet goed uit leggen, maar dat is precies wat het doet , want wanneer je het proeft weet je waarschijnlijk exact wat ik met deze warmte bedoel. En dan gebruik ik het ook graag om een andere reden. Kurkuma geeft namelijk een prachtige, appetijtelijke, goudgele kleur aan je gerecht. De foto die je hier ziet geeft exact weer wat je ermee kunt bereiken. Mooie bijkomstigheid is dat het poeder wordt verondersteld zeer gezond te zijn. En in de toko is het heel goedkoop!

De polenta zorgt voor een licht knapperig laagje.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom zout met uienpoeder, maismeel, kurkuma, chilipeper en polenta. Snijd de kip in één- of tweehapsreepjes en meng deze, samen met de olie door de het mengsel in de kom. Spreid uit over de bakplaat en bak in ca 15 minuten gaar en goudbuin. 





Waardeer dit blogbericht:
0
Geroosterde groenten
Peren-roomtaart

Gerelateerde post