Maïssoep

Maïssoep

2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
2 preien
1 rode peper
1 rode paprika
blik maïs à 300 gram
750 ml kippenbouillon
300 gram (geschilde) aardappel
restje koude kip (ten minste 150 gram)
blikje maïs à 150 gram



 

Nu ik mijn blog van deze week zo met foto en al zie, kan ik me voorstellen dat er wat bedenkelijk gekeken wordt. Maar ik kan je verzekeren, de soep is lekkerder dan hij op deze foto oogt. Ik ben immers geen prof-fotograaf. Voor het kwartaalblad hebben we gelukkig een erg goede fotografe, en voor een foto of vier zijn we samen altijd wel een paar uur bezig. Ikzelf maak alle kiekjes voor hier gewoon met mijn iPhone. Beter dan zo - en helaas met wat geglimmer - kon ik de afbeelding dan ook niet krijgen. Maar laat je hier niet door weerhouden! Deze maaltijdsoep, genoeg voor zeker drie, maar met wat brood ook vier personen, zit boordevol vitaminen en doet een beetje aan Mexico denken, zeker wanneer je hem serveert met tortilla-chips. 

De soep is spontaan ontstaan toen ik wat leuks wilde doen met een restje gegrilde kip. Je kunt uiteraard ook een verse kipfilet (of twee) in blokjes snijden en de laatste 5 minuten mee laten garen. 

Snipper de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de prei in de lengte doormidden en was het zand er goed uit. Houd van beide zo'n tien centimeter groen apart en snijd de rest in stukjes van 1 of 2 centimeter. Snijd de paprika in blokjes. Fruit nu alles samen in de olie in een grote soeppan een minuut of 5. Giet het grootste blik maïs af en doe dit samen met de bouillon en de in stukken gesneden aardappel in de pan. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Snijd intussen de overgebleven prei in dunne ringetjes. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa en voeg daarna de preiringetjes toe. Laat deze nog ongeveer 5 minuten meegaren. Breng de soep eventueel wat verder op smaak met peper en zout. Giet het kleine blikje maïs af en doe de korrels en het kippenvlees op het laatste moment in de pan om warm te worden. Serveer met tortilla-chips en eventueel brood. 

Waardeer dit blogbericht:
0
Albóndigas (Spaanse gehaktballetjes)
Mexicaanse salade in een tortillabakje

Gerelateerde post