Pompoen-cheesecakeijs

Pompoen-cheesecakeijs

Voor ca 1,5 liter:
1 pakje opklopbare plantaardige room  
1 kuipje Tofutti Creamy Smooth naturel
150 ml zuivelvrije gecondenseerde melk
2 eetlepels honing
250 gram pompoenpuree
125 gram (volkoren) koffieleutjes


Bij Halloween is pompoen natuurlijk niet weg te denken. Het recept van dit jaar bevat soja. Mag je dat niet, dan zijn er gelukkig tal van andere leuke en lekkere recepten voor deze in Nederland langzaam opkomende feestdag, zoals pompoencakejesboekweit-pompoenkoekjes in grappige vormen, of griezelig groene cakejes. Neem voor tips en ideeën ook eens een kijkje op onze halloween pinterestpagina. 

Klop de 'slagroom' met de mixer stijf volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prak met een vork de Tofutti op een bordje fijn en meng dan met de mixer door de slagroom. Klop tot er geen klontjes meer zijn. Voeg achtereenvolgens gecondenseerde melk, honing en pompoenpuree toe en mix steeds goed door. Breek/knijp de koffieleutjes in stukjes en spatel deze door de massa. Doe over in een diepvriesbak en zet zeker zes uur in de vriezer.

Bij dit pompoen-cheesecakeijs duurt het vrij lang om, uit de vriezer, een goede, schepbare substantie te verkrijgen. Heb je niet zoveel geduld, zet de diepvriesbak dan enkele seconden in heet water, keer om boven een bord en snijd - zoals op de foto - plakken met een mes dat je in heet water dompelt.

Waardeer dit blogbericht:
0
Peer in bladerdeeg met Amaretto-stroop*
Melk- en pure chocoladefudge

Gerelateerde post